tvarohova plnka Späť k témam

Odpoveď od: Žaneta Hradiská Pridané: 28.02.13 14:48:11

ahojte zienky.idem si k vam po radu, nevesta si u mna objednala tortu a chce mat vo vnutri tvarohovu plnku..mam jej ju vyhovorit, alebo nechat tak? nepokazi sa krem ak bude cely den stat na stole a potom ju budu krajat do krabic? a aky recept na tu tvarohovu plnku? mate nejaky osvedceny recept? dakujem za vsetky odpovede

Odpovedať »
Odpoveď od: Ildi Pridané: 28.02.13 15:53:50

http://www.apetitonline.cz/recepty/3276-jahodovy-dort-s-mascarpone.html ked vynechas slahacku,bude tuhsi a je ho veeeela :)

Odpovedať »
Odpoveď od: Elena Masláková Pridané: 28.02.13 16:00:55


Tvarohová plnka


500ml mlieka


2 Zlaté klasy

250g masla

500g tvarohu

práškový cukor

vanilkový cukor

citrónová kôra

Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding,ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšlaháme s cukrami a pridáme vychladnutý puding. Následne primiešame tvaroh(ja dávam 250g hrudkovitý a 250g jemný, oba z Lidla) a citrónovú kôru (kto nemá, stačí aj citrónka z flašky).


Toto je recept od Judit , je veľmi dobrý . A na druhú časť otázky či sa hodí do svadobnej torty , podľa toho asi aj kedy bude svadba , ak by bola v lete tak neviem či by vydržal. Ale možno niektoré dievčence majú s tým skúsenosť a poradia

Odpovedať »
Odpoveď od: Anula Hoffmanová Pridané: 28.02.13 16:17:40

Vyborna je aj tzv. pribinacikova plnka:
2šlahačky vyšlahať, pridať 500g mäkkého tvarohu, 1 smotanu - kyslú, 2 lyžice práškového cukru, 2 vanilkové creme ole. Doplnit ovocim/robila som uz s marhulami, potom coko variantu s pridanim kakaa do plnky a bananmi/

Anka

Odpovedať »
Odpoveď od: Jana Pridané: 28.02.13 16:38:45

Ja som jedla tvarohovo-maskarpone plnku na jednej svadbe a bola vyborna. bolo to na jesen a krajali to niekedy pred pol nocou, vydrzala. Nedalo mi to spavat, nakoniec som si po vsetkych preluskaných receptoch a par nepodarkoch vytvorila vlastnu verziu:
1 vedierko jemneho tvarohu 0,5 kg z Lidla, 1 vrecko mrazenych malin, jahod,...(z Tesca), vanilkovy a praskový cukor podla chuti a 1 želatínovy stužovač za studena Dr.Otker. všetko zmiešať, dať trosku zatuhnut do chladnicky a potom dat do torty. mnamka i bez korpusov......nedavat viac zelatiny aby to nebolo tuhe, na toto mnozstvo je to akurat

Odpovedať »
Odpoveď od: Žaneta Hradiská Pridané: 28.02.13 18:36:36

dakujem vam baby...musim niekedy vyskusat recepty na mne :-D resp. u nas doma :-) dakujem vam z celeho srdiecka

Odpovedať »
Odpoveď od: Katka Bordášová Pridané: 28.02.13 19:56:31

aj ja mam overenu plnku, slahacka, tvaroh a creme ole..... kludne mozes do toho vslahat aj ovocie, dochutit stavou s ovocia ....len ju nedavaj pod potahovku.... vydrzi na nej iba MMF.... ale je uzasna a vydrzi musim povedat dlhsie ako maslova.....

Odpovedať »
Odpoveď od: Michaela Líšková Pridané: 28.02.13 20:14:23

Táto plnka je rýchla a chutí super.

Tvarohový krém od Dasa2 a'la Pribináček

• 3 vaničky tvarohu
• 1 velký biely jogurt 400g
• 1 Salko (nevarené)
• 1 vanilkový cukor
• cca 1 lyžíc cukru
• 2 pudinky bez varenia Créme Olé od Dr. Oetkera

Do misy dáme tvarohy, jogurt, Salko, vanilkový cukor a cukor. Všetko poriadne vyšľaháme, aby sa to spojilo. Potom za stáleho miešania prisýpame oba pudinky bez varenia. Hned to pekne zhustne.
Môžme použiť aj kokosový alebo čokoládový Creme Olé.

Odpovedať »
Odpoveď od: Dáša Pridané: 28.02.13 21:07:42

Ja by som šľahačkový krém nedávala. Ten "od Judit" je u nás č.1 - milujeme ten krém najmä s broskyňami,malinami alebo čučoriedkami + korpus potrieť kyslejším džemom. Krém robím bez citronovej kôry. Je pevný,dobre drží tvar a mal by vydržať na stole určite - a v lete môže skysnúť akákoľvek plnka,kde je mlieko, takže ... ale inak tento krém pri izbovej teplote nejakých pár hodín určite bez problémov vydrží.

Odpovedať »
Odpoveď od: Janka Gombarcekova Pridané: 04.03.13 22:58:27

prosim vas zienky a ako je to s potahom, rozmyslam o svadobnej poschodovej, zakaznicka chce tvarohovu, mascarpone a ovocnu plnku a nemaju radi maslove. Ja osobne pot akykolvek potah uprednostnujem iba maslove plnky, s tvarohovou som mala len zle skusenosti.. Bojim sa pohromy, kedze to ma mat aj nejaku tuhost, aby sa to cele nezosypalo a neroztopilo.
Dakujem

Odpovedať »

Komentáre môžete pridávať až po prihlásení.