Recept na domácu poťahovku zo sušeného mlieka

Recept na domácu poťahovku zo sušeného mlieka

Recept na domácu poťahovku zo sušeného mlieka

Potrebujeme:

  • 150 g práškového cukru
  • 150 g sušeného mlieka
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 4 polievkové lyžice vody

Všetko spolu spracujeme a urobíme hmotu. Je určená na poťahovanie tortičiek.

Rady a tipy

  • Táto hmota má aj svoje výhody aj nevýhody tak ako každá. Výhody sú tie, že hmota ti na torte okamžite tvrdne a nevadí jej ani horúčava, ani vlhko, dokonca sa mi stalo, že pri prevoze zmokla a absolútne jej nič nebolo. Nevýhody sú tie, že je to dosť pracné a pri jej výrobe sa trošku viac natrápite, lebo ju treba dlho miesiť, aby bola hladká a jemná. Ďalšou nevýhodou – výhodou je to, že skoro tvrdne. Ak už máte pocit, že je dosť tvrdá, treba ju poriadne premiesiť mokrými rukami a zase naberie svoju vláčnosť. Ja som asi tri roky poťahovala touto hmotou ale už som prešla na PDT, lebo je to jednoduchšie otvoriť vedierko, a ak hmotu nespracujem, tak ju použijem nanovo, avšak pri sušenom mlieku sa to nedá. Dúfam, že som aspoň trošku pomohla.

 

  • Túto poťahovku neodporúčam robiť deň dopredu, nakoľko rýchlo tvrdne a po stvrdnutí je nepoužiteľná. Mne ak sa zvýšila, tak som ju dala do mrazničky a po vytiahnutí roztopila v mikrovlnke a celkom sa s ňou dalo robiť. Z jednej dávky sušeného mlieka t.j. 400 g, 500 g pr. cukru urobíš hmotu na ak to rátam na kruhy tak cca. na 40 cm obvod. Aj viac. Ja to takto nerátam, ja rátam tortu na vajíčka a mne jedná dávka /ale nie táto čo je uvedená v recepte/ potiahla 30 vajcovú tortu