Krém šľahaný nad parou

Krém šľahaný nad parou

Môj obľúbený a najčastejšie používaný krém. Na menšiu tortu priemer 26cm, dvakrát plnenú budeme potrebovať:

  • 6 celých vajec
  • 12 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 6 polievkových lyžíc kakaa alebo na polovicu s čokoládou, záleží od vašej chuti

Recept na krém šľahaný nad parou

Prešľaháme chvíľu nastudeno a potom dáme nad paru. Šľaháme na nízkych otáčkach, kým krém nezačne mať hustejšiu konzistenciu a nezačne sa lepiť na okraj plechovej misky alebo hrnca, v ktorom ho šľaháme. Odstavíme z pary a ešte chvíľku šľaháme. Necháme vychladnúť a prišľaháme dve celé zmäknuté maslá. Dôležitá je ROVNAKÁ teplota krému a masla, aby sa nám krém nesekol. Z tohto receptu si môžte urobiť obdoby iných chutí, napr. bez kakaa s vanilkovým cukrom a vanilkovým luskom, alebo pridaním opražených mandlí, či iných orieškov. Všetko záleží od vašej fantázie 🙂