Recept na punčové rezy

Recept na punčové rezy

Na dva pásy punčových rezov upečieme na dvoc plechoch jeden svetlý a jeden plát s pridaním ružového farbiva.
Na jeden plát potrebujeme:

  • 5 žltkov
  • 150g práškového cukru
  • 5 PL teplej vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 1/2 Prášku do pečiva
  • 5 bielkov

Postup na punčové rezy

Žĺtka s cukrom a vodou vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút, kým sa nám cesto nelepí na špáradlo.
Z rovnakej dávky, ale s pridaním štipky ružového potravinárskeho farbiva si upečieme druhý plát. Oba vychladené pláty si pozdĺžne nakrájame na tri pásy. Budeme striedať farby pri skladaní rezu. Každý pás si polejeme punčovou vodou ( viď recept nižšie) , natrieme marhuľovým džemom a na vrch nalejeme punčovú polevu (viď recept nižšie)

  1. Punčová voda:
    0,5 kg práškového cukru, 3 dcl vody zmiešaného s ovocným sirupom podľa chuti, šťava z 1-2 citrónov, rum podľa chuti
  2. Punčová poleva:
    250 g práškového cukru, 1 malá lyžička rumu (môže byť aj viac), 1 lyžička oleja, 1 lyžička Zlatého klasu, 3 PL mlieka, farbivo, citrónová šťava podľa chuti
    Zmiešame na hladkú kašičku stredne hustej konzistencie. Poleva by nám nemala veľmi tiecť z rezu dole, v chlade pekne zatuhne.